Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar müstacel gidiş çabucak bapnın olası olan en az ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Karşıt takdirde hem bağırsakerideki insanoğlunun hem de panik halinde mideeriye sonuç giren insanın gönülının tehlikeye atılması gibi bir kondisyon lafız konusu olmaktadır.
2023 seneı itibarıyla, 3 kattan daha yüce olan amme binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Başkaca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri ahenkli olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Yangın veya müstacel mevki vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi dâhilin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha güçlü olduğu alanlarda da tercih edilir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.
Yangın merdivenlerinin üst kısmında yaman tahliye sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, kötüın tahliyesini sağlamlayarak insanoğluın daha güvenli bir şekilde tahliye olmasına yardımcı
İçeriden dünyaarı hakikat itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir semtının meydanda olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Yangın merdivenleri, diğer katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını
Yangın merdivenlerinin tasarrufı, kişi emniyetliğinin Yangın çıkış kapısı riziko şeşnda başüstüneğu ivedi durumlar kabilinden zorunlu durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın emniyetliği yönergelerinde tamlanan nizam ve yönetmeliklere uymalıdır.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın yönlü standartlara ve yönetmeliklere müsait olup olmadığını tayin etmek karınin kimlik ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.
– Yangın tatbikatları, yeni yönetmelikle müşterek elan pıtrak ve tertipli hale getirilmiştir. Bu sayede, insanların yangın esnasında nite devinme etmeleri gerektiği dair elan uz bir yetişek almaları hedeflenmektedir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.